Φαγητό εποχής μια και τα μάραθα έκαναν την εμφάνιση τους στους
αγρούς με την έντονη γεύση και το άρωμα τους να δίνει άλλη διάσταση στις μαγειρεμένες
σουπιές.
Σχετικά εύκολο φαγητό, που δεν χρειάζεται φιλοσοφία στην
προετοιμασία του αν και οι σουπιές πρέπει να καθαριστούν με προσοχή για να μην
φύγει το μελάνι τους, το οποίο προσθέτει πολύ στη γεύση του συγκεκριμένου
πιάτου.
Υλικά
1 κιλό σουπιές
2-3 ματσάκια μάραθα
2 μεγάλα κρεμμύδια ή εναλλακτικά δύο πράσινα κρεμμύδια κι
ένα ξερό
3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
1/2 ποτήρι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Καθαρίζουμε τις σουπιές, προσέχοντας να μη σπάσουμε τη θήκη
του μελανιού τους, και τις κόβουμε σε
κομμάτια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι, το λάδι, τις σουπιές και σοτάρουμε
για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε τα μάραθα κομμένα σε χοντρά κομμάτια, την ντομάτα και
μισό ποτήρι νερό.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι και
το πιπέρι.Αφήνουμε να ψηθούν έως ότου μαλακώσουν.
Εναλλακτικά, εφόσον
χρησιμοποιήσουμε όλα τα μάραθα κι όχι μόνο τα τρυφερά φύλλα του, ξεκινάμε τη
συνταγή σοτάροντας και μισοψήνοντας τα μάραθα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές
και τα υπόλοιπα υλικά μας.
Εφόσον θέλουμε μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε ντομάτα.